Най-красива си, когато си като дъгата

Разбери едно, момиче – нямаш нужда от ничие разрешение, за да правиш нещата, които искаш. Да правиш физиономиите, които те налитат безпрчинно отвътре. Да хвърляш широка усмивка на симпатичния младеж на отсрещния тротоар. Да бъдеш инатлива до глупост понякога. Да притъпяваш питомното, за да изкараш на преден план дивото, когато прагът на търпението ти бъде преминат.
Запомни едно, момиче – нямаш нужда укротители, пазители, наставници. Имаш нужда от себе си. Имаш нужда от свободата си, за да бъдеш безкрайно красива. Защитник не ти трябва. А някой, който света ти да уважава… без да го нарушава или разрушава. Запомни едно, момиче – сигурност не ти трябва. А риск. За да събудиш всяка клетка в теб, да изтриеш всеки стронций страх в ума си.
Повярвай в едно, момиче – повярвай във всички прекрасни неща на света. Повярвай, за да можеш да минеш през всички трудности с лекота. За да може всеки път, когато паднеш, да се изправяш с достойнство…, защото знаеш кога и как.
Довери се, момиче – на пъстротата в дъгата. На многообразието в природата. Защото не си сива. А цветна. Много, много цветна. Понякога лоша. Друг път добра. Скромна… или като паун наперена. Тъжна. Като слънце засмяна. Като буря мълниеносна. Наивно доверчива. Отричаща всеки симптом на доверие. Ей, такава си момиче. И не се вини за това. А своеволието на емоциите си прегърни. В свободата непоклатима остани. На непредвидимостта широко се усмихни. Защото такава, момиче… си най-красива.

Щъкащ0, https://www.facebook.com/divikone/photos/a.336192269808725.77504.336179663143319/881519275276019/?type=3&theater

Вижте още:

Ти си по-красива отколкото си мислиш

Това, което е, каквото е

Тайните ми мисли

Изворът на моята женственост

Самотата като лекарство

Самота, вино и едно дяволче

Любовта към мен

Врагът в мен

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s