Ако знаех…

Само ако знаех…, че различията не означават липса на любов, щях да те наранявам много по-рядко.
Само ако знаех…, че съм попаднал в капана на живота за утре и за бъдеще, което присъстваше само в моето въображение, щях да забавя темпото, да очертая граници около работата ми и да намирам време за хората, които обичам.
Само ако знаех…, че нещо толкова глупаво ще те нарани толкова лошо, щях да съм направил така, че никога да не се случи.
Само ако знаех…, че никога повече няма да чуя гласа ти, аз щях да оценявам всяка твоя дума… всеки звук на гласа ти, с цялото си сърце.
Само ако знаех…, че това беше нашата последна прегръдка, щях да те държа здраво в обятията си и да се надявам, че никога няма да те пусна.
Само ако знаех…, че това беше последният път, наистина последният път, щях да те видя, щях да намеря време да ценя всичко, свързано с теб.
Само ако знаех…, че дори всичко в живота ми да изглежда, че се случва по грешния начин и се разпада около мен, дори когато сърцето ми е разбито, Бог ми е обещал да бъде винаги с мен.
Само ако знаех…, че съм безпомощен да променя другите хора, щях да спра да се опитвам и да бъда свободен да ги обичам заради това, което бяха, заедно с всичките им недостатъци.
Само ако знаех…, че утрото няма да настъпи, щях да те помоля за прошка, за всичко грешно, което може би съм ти причинил.
Само ако знаех…, че никога повече няма да споделя някой мой ден с теб, щях да се наслаждавам на всяка секунда.
Само ако знаех…, че изборите ми, колкото и да изглеждаха малки и незначителни, ме отдалечаваха от теб, щях да се обърна обратно и да тичам към теб с всички сили.
Само ако знаех…, че гласът ми ще замлъкне завинаги, думите ми към теб щяха да завършват на „Обичам те!”
Само ако знаех…, че разривът във връзката ни може да не се поправи, щях да направя всичко по силите си да поправя нещата.
Само ако знаех…, че никоя дума на любов не е загубена, щях да позволя на езика ми повече свобода, за да говоря истински чрез сърцето си.
Само ако знаех…, разрушителната сила на слуховете и клеветите на хората, щях да избирам думите си по-внимателно.
Само ако знаех…, че миналото ми не е извинение за това какъв съм сега, тази истина можеше да ме освободи, без да ми струва нищо.
Само ако знаех…, че успехът никога не се измерва в долари или работни позиции, щях да ценя повече нещата, които са вечни.
Само ако знаех…, че тъгата и болката могат да бъдат толкова дълбоки и унищожаващи, щях да бъда на разположение на другите по-често.
Само ако знаех…, колко малко всъщност те разбирам, щях да слушам по-близо до думите ти, да издирвам мислите ти и да търся познанието на твоите най-дълбоки копнежи на сърцето
Само ако знаех…, че приятелствата са толкова ценни, никога нямаше да ги приемам за даденост… особено твоето.
Само ако знаех…, че телефонното обаждане беше последното, което имахме, щях да говоря за любов.
Само ако знаех…, че съм на път да загубя любовта, силата и подкрепата, които винаги си ми давала, щях да се втурна към дома ти и да ти благодаря милион пъти, за това, което направи с живота ми.
Само ако знаех…, че когато Бог затваря една врата, Той отваря друга, щях да се страхувам по-малко от промяната и повече да приветствам новите възможности и приключения.
Само ако знаех…, дълбините на мъдростта и просветлението, притежавани от хората около мен, щях да говоря по-малко и да слушам повече.
Само ако знаех…, че дните ми са към своя край, щях внимателно да ги изброя, един по един, и да помоля Бог да ги прекарам по-най-добрия възможен начин, защото те са твърде мимолетни.

Ланс Убълс

Източник: http://www.positivespirit.net

Вижте още:

Когато живея с отворени очи…

От какво са направени крилете ми

Важните неща

Таралежите на Шопенхауер

Мили татко

Разговор с Бога

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s