Човекът, който се носи по течението

7d3634b5f1366522661886cf4d8558ad

Носи се по течението човек, който се оставя да бъде повлиян от обстоятелствата и те започват да контролират живота му. А обстоятелствата и случайностите са неща, които се намират извън ума му. Носи се по течението човекът, който приема онова, което животът му поднесе, без да протестира или да се бори срещу него. Той самият не знае какво иска от живота и прекарва цялото си време в асимилиране на онова, което животът му поднесе.

Онези, които се носят по течението, не придобиват нищо освен онова, което никой друг не желае.

За да не се носите по течението:

  1. Винаги мислете самостоятелно по всички въпроси.
  2. Решете какво точно искате от живота си. След това съставете план, по който да го постигнете, и бъдете готови да пренебрегнете всичко останало заради него, ако е необходимо, вместо да се примирявате завинаги с неуспеха.
  3. Анализирайте временния неуспех и превърнете поуката от неуспеха в себе на бъдещ успех.
  4. Бъдете готови да върнете на обществото еквивалента на всички материални неща, които ще получите в живота си – и първо изпълнете службата си.
  5. Осъзнайте, че мозъкът ви притежава комплект уреди, който може да бъде настроен така, че да получава команди от универсална банка, наречена Безкрайния интелект. Тази банка ще ви помогне да материализирате си в техния физически еквивалент.
  6. Разберете, че вашият най-голям капитал е времето – разпределяйте го така, че да не го пилеете.
  7. Осъзнайте истината, че страхът в общия случай е пълнеж, с който Дяволът запълва празнините в ума ви. Това е просто състояние на духа, което можете да контролирате, като запълните ума си с вяра в своите собствени способности и така ще накарате живота да ви даде всичко, което поискате от него.
  8. Когато се молите, не молете. Искайте онова, което желаете, и настоявайте да получите точно това – не негови заместители.
  9. Осъзнайте, че животът е жесток властелин – или вие управлявате него, или той ще управлява вас. няма средно положение, няма точка на компромис. НИКОГА НЕ ПРИЕМАЙТЕ ОТ ЖИВОТА НЕЩО, КОЕТО НЕ ЖЕЛАЕТЕ. Ако онова, което не желаете, ви е било натрапено насила, можете да откажете в ума си да го приемете. Тогава умът ви ще намери начин да ви даде нещо друго – онова, което наистина желаете.
  10. Запомнете, че вашите доминиращи мисли се материализират, по законите на природата, по най-краткия и най-удобния маршрут. Внимавайте много с какво запълвате мислите си.

Наполеон Хил

Вижте още:

Уроците на моя живот

Нужната скръб

Живот на парченца

Здравей, Тъга, казвам се…

Когато не мога

Когато живея с отворени очи…

От какво са направени крилете ми

Важните неща

Таралежите на Шопенхауер

Мили татко

Разговор с Бога

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s