Изпрах ръцете си като дрехи…

Тази сутрин видях слънцето и поисках да облека лятната си бяла блуза с широката дантела. Но дантелата ми се стори пожълтяла и реших да я изпера.
Не исках да бързам за работа и с удоволствие потопих блузата си във водата. Добавих от препарата за бели дрехи и се случи чудо. Топлата вода го погълна и превърна частиците му в море. Морето беше топло и аз натопих ръцете си в това чудо. Беше нежно и меко. Кожата ми се радваше на този допир и аз продължавах да се наслаждавам на лятото в мен.
Ароматът изпълни банята и вече се намирах на поляната сред цветята. Стисках блузата си и се наслаждавах на чистотата. Сякаш не изпирах тъканта, а себе си.
Ръцете ми ставаха по-леки и се превръщаха в криле. Исках да пера още и още, защото харесвах крилете си. Намерих още няколко дрехи и с удоволствие преоткривах чудото на водата. Толкова ми беше липсвал този допир. Спомних си за филмите, в които жени перяха в коритата на реки. Те бяха истински жени и сега аз бях като тях. Свободна, първична и боса. Искам да бъда такава жена. С уморени ръце и боси крака. Да вървя по поляни и да дишам, да дишам, да дишам…
Сега простирам бялата си блуза и се радвам. Тя заблестя като скреж. Чак слънцето и се зарадва, а аз тръгвам към живота с озарена и чиста душа. Дали е от магическата формула на препарата или някаква уникална химична реакция протече в мен, но съм щастлива и благодарна на пожълтялата си блуза, на шепота на водата и на слънцето, което ме целуна лятно. Чудото се случи толкова лесно… само измих ръцете си.

Людмила Асенова

Вижте още:

Морето ме чака

Неочаквана лекота

Защо не можем да сме истински

Advertisements

2 thoughts on “Изпрах ръцете си като дрехи…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s