Как да разпознаем хората с „развалено“ сърце

Може би не можете да си представите, че някой ви заблуждава или ви лъже без капка съзнание, разпространява лъжи и измислици, за да унищожи нечия репутация или се прави, че е нещо, което не е, с цел да навреди на другите (физически, материално, емоционално…). Въпреки това, за съжаление знаем, че такива хора съществуват.
Следващите 5 признака показват, че имате работа с хора с „развалено“ сърце, ако разпознаете някои от тях, би било добре да се отдръпнете от такива хора.
1. Хората с лошо сърце са специалисти в заблуждаването, спорове и разпри. Те: извъртат фактите, лъжат, бягат от отговорност, отричат реалността, измислят истории, запазват информацията за себе си.
2. Хората с лошо сърце са експерти в измамите над други хора с „красиви думи“. Но ако погледнете плодовете на техния живот или ако заслушате техните думи, ще видите, че такива личности никога не се променят, не порастват и не се развиват. Техният живот е илюзия, а душевната им храна е страданието на другите хора.
3. Хората с лошо сърце винаги искат да контролират другите хора, а те сами по себе си са най-големият авторитет. Отхвърлят обратна информация и градивна критика, сами създават правила, по които живеят, не обръщат внимание на моралните норми.
4. Хората с лошо сърце често играят на симпатиите на добродушните хора с цел да ги заблудят. Това изглежда така: търсят милост, а самите те не я предоставят. Търсят топлина, прошка и интимност от човека, към който са съгрешили без съпричастност към болката, която са причинили и без истински намерения да се опитат да поправят това, което са направили или да се опитат да върнат изгубеното доверие.
5. Хората с „развалено“ сърце нямат съзнание и не знаят какво е разкаяние.
Дори и нямат намерение да се опитат да се борят срещу своята злоба – всъщност, те живеят в нея под маската на определен благороден характер.

източник: EvoLife

Вижте още:

Чудото се разкрива на този, който го създава

Да извървиш поклонническия път до себе си

Спестените шамари и прегръдки са спестена обич

Светът ме прегръща

Клечка кибрит и място за щастие

Благословията да  имаш истински учители

Моля те, прегърни ме!

Когато няма къде да избягаш, идва яснотата

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s