38 г. Аманда търси медицинската сестра, спасила живота й

Като бебе, Аманда Скарпинати попада в Медицинския център в Олбани в САЩ с тежки изгаряния от домашния изпарител. Докато продължавала рехабилитацията, за нея се грижела млада медицинска сестра. Снимките, на които са запечатани двете, били публикувани в годишния доклад на болницата за 1977 г. Самата Аманда също пазила фотографиите през целия си живот до днес, с надеждата да открие жената и да й благодари.
Още повече, че, докато растяла, снимките давали на Аманда сила в най-трудните мигове в живота й. „Намирах утеха в тези потресаващи снимки с прекрасната непозната медицинска сестра, която се е грижила за мен. Гледах ги и усещах нейните състрадание и любов”, казва днес Аманда. И признава, че дълги години, но все безуспешно, се е опитвала да открие медицинската сестра, чието име не е било посочено в отчета, където са запазени снимките.
Почти изгубила надежда, Аманда решила да публикува своята история в социалните мрежи и пуснала снимките във Фейсбук. Още същия ден се случило чудото и отговорът намерил момичето, вече пораснала млада жена – медицинската сестра се казвала Сьюзан Бергер.
Сю веднага си спомнила момиченцето: „Тя беше толкова спокойна. По принцип след операция децата спят или плачат, но не и тя – тя беше толкова тиха и доверчива. Беше изключително преживяване”.
Две седмици по-късно те се срещнали в същия медицински център, където започнала тяхната история точно преди 38 г.
Оказало се, че на тези снимки медицинската сестра Сюзън е само на 21 г. и бебето в ръцете й е един от първите й пациенти. Сюзън не очаквала толкова топла среща след 38 г. и отношението на Аманда към нея я трогнало до сълзи: „Не знам още колко медицински сестри са имали изобщо този късмет – да срещнат човека, който ще ги помни за цял живот”, признала по време на срещата Сюзън.

Източник: https://www.adme.ru

Снимки: © Official Amanda Scarpinati 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s