Когато видиш цялостната картина

14349185_10153892055692215_503838241_nПонякога е нужно да се вгледаме в детайлите. А понякога ни е нужно точно това – да се качим на най-високото място и да погледнем света си оттам. Да видим цялостната картина. И да изпитаме усещането. Спокойствие. Това е чувството, когато спрем да се губим в отделните елементи. И видим кое е основното. И вече можем да усетим вътрешния си ориентир според ценностите, които имаме. И да изберем или да си припомним посоката. Всичко маловажно избледнява.
Когато постоим достатъчно дълго там, на високото, в тишината, с простора пред нас и красотата и чистотата на небесата, можем да видим и мечтите ни как се издигат над ежедневното като балони с горещ въздух. Тогава сме готови да се върнем на земята. Заредени с енергия и чувство за яснота. И способни отново да видим детайлите с бистър поглед. Без да се чувстваме изгубени в тях.
Да намерим логиката в тяхното съществуване и ако ни е необходимо и важно – да се опитаме да ги преместим или преподредим, за да следваме вътрешната си посока, това, което прави душата ни щастлива.
Мария Димитрова
Вижте още:
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s