По дяволите, просто премини! 

1d70b4cf852b10ff344d9e4a8a988893

Понякога нямаш избор. Понякога просто трябва да минеш през всичко, което пресича пътя ти. Без защо и как. Липса на избор. Минаваш и толкова. Лице в лице със собствената си тъга, слабост и страх. Поглеждаш напред и вървиш. Независимо как.
Тръгни по моста и върви. Вкопчи ръцете си във всяко мъничко въженце на надежда и по тях се катери. Ако трябва се влачи. Ако трябва плачи. Ако трябва да се сринеш, направи го. Ако трябва, падни до дъното и пълзи. Но по дяволите, просто го премини. И остави ги онези, които ще кажат: „Каквото и да правиш, запази главата си високо вдигната”. Нека философските празнодумци се занимават с това да си държат главите си някъде там … из облаците на собственото си празноглавие.
А ти… ти, ти просто бъди като фениксите. Влез в огъня на сълзите си и изгори в него. Изчезни в пепелта на тъгата си и се покрий с нея. Направи го, за да се възвърнеш после от нея още по-мъдър, по-силен, още по-смел… За да възкръснеш после от нея с още по-мощни криле! Готов за нов, прекрасен полет.
Но за да го постигнеш… по дяволите, просто събери остатъците от себе си и премини!
Щъкащо

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s