Изповед на един учител

Да си учител в днешно време е предизвикателство. То е като скок с парашут. Атмосферното налягане (Министерството на образованието и науката) може да промени полета ти или да влоши здравето ти.
Нов закон, нови програми, увеличаване на бумащината… срокове, кредити… Това подрязва крилете ти и натоварва душата ти. Кара те да си задаваш често въпроса: Заслужава ли си?
Да! Ако сърцето ти приеме и това предизвикателство, защото осъзнаваш, че притежаваш една пъстра градина с уникални семена и от теб зависи в какво ще се превърнат те! И когато с нетърпение и любов поливаш, обогатяваш и се грижиш за растежа на тези малки чудеса, то и пъстротата им ще те възнагради. Различните цветове, аромати ще обогатят душата ти и ще осъзнаеш, че си по-силен от МОН, защото имаш сърце и душа, защото дозата ЛЮБОВ, която впръскваш в тези неповторими цветове, ти се връща многократно!
Аз съм благословена! Имам уникална цветна градинка, в която се усеща и аромат на любов, съчетан с уханието на родителската подкрепа и творчески дух! Това я прави неповторима и ме кара да приема предизвикателството да съм учител!
Аз съм един обикновен човек с необикновена професия – учител! Имам щастието да сътворявам чудеса, да плача от радост, да политам от щастие! Имам сърце и душа. Получавам доза любов всеки ден от пъстрите си цветя. Гледам ги как растат и се променят. Знам, че някъде в техния цвят съм скрила и аромата на любовта, който ги прави уникални, защото са МОИТЕ ЦВЕТНИ ЧУДЕСА!

Люси Райкова

Вижте още:

11 признака за това, че сте учител

Добра майка или добър учител

За народните танци и ролята на учителя

Защо/то съм учител?!

Последен час

Да бъдеш благословена

За училището, нещата с отложен ефект във времето и дереджето на обществото

Приказка за учителя и зидаря

Учителят – предизвикателство или просто рутинна работа

Азбучни истини

Книгите – големият свят на познанието

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s