Увереният човек

shutterstock_107833508„Вътрешно уверените хора не са агресивни, нападателни, арогантни и не демонстрират навън своята свръх самоувереност. Те не се нуждаят от това да разгласяват на света колко много се ценят, колко са способни, незаменими и себедостатъчни. То е факт, защо да губят време за демонстративно оповестяване? Те го разкриват по начина, по който възприемат света и себе си в света.

Истински уверените хора излъчват единствено спокойствие, разбиране, равновесие и благост. Това съвсем не е мълчалива слабохарактерност, ами една блансираност – в маниера, в погледа, в гласа, която може да те накара единствено да изпиташ страхопочитание и да поискаш да се доближиш.

Тези хора осъзнават кои са и какво могат, но също така ако наистина си осъзнал своята лична ценност, то това означава, че си осъзнал ценноста на всяко едно друго създание – от там идва и липсата на необходимост за експанзивност и налагане по отношение на външния свят, която се заменя от желание за взаимодействие с външния свят – такъв какъвто е – без оценки, без сравнения и без класации.

Увереният човек вдъхва сила, но не защото я демонстрира в пространството. Той може да внушава сила дори само да стои неподвижно и да наблюдава отстрани. Той не „играе“ силова фигура, той е самата Сила. Уверените хора обаче никога не злоупотребяват със Силата си за Налагане, а я използват за Съзидание.“

К. Митева

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s