За самотата и връзките

Hands-holding-couple-love-images
Тези дни толкова много хора търсят партньор, сродна душа, своята „друга половинка“. Те се чувстват непълни, „единични“ без онзи „специален човек“ в живота си.
Но ти не си половината от цялото, приятел. Това е лъжа. Ти никога не си бил половината от цялото. Ти си цялото; това е истинската ти природа.
Ако търсиш партньор или дори стоиш в една връзка, защото се чувстваш „половината“ от едно цяло, непълен, когато си сам, недоволен от собствената си самота, уплашен от празнотата, вие ще привличаш партньор към своята сфера на нещастие и тревожност ще бълбука отдолу под връзката.
Намери своето щастие вътре в себе си. Направи щастието поле, в което живееш и съществуваш. Открий радостта на усамотението. Докато бягаш от самотата, ти винаги ще бъдеш самотен, колкото и да е претъпкан животът ти, защото ще бягаш от себе си и това е най-голямата болка от всички.
Открий радостта вътре. Бъди сам този, който винаги си търсил. След това, когато и ако си готов, да позволи на друго скъпо същество да встъпи в това поле. Остави го да бъде с теб, да играе, да остане, ако иска да остане, и да си отиде, ако иска да си отиде. Наслаждавай се на свободата му. Свържи се дълбоко. Забелязвай кога си щастлив и забелязвай кога не си щастлив, но не обвинявай друг, нито му приписвай щастието си.
Помогнете му да се научи да обича собствената си самота също.
Може би ще го наречеш свой приятел, партньор, любовник. Може би ще се ожените, може да заживеете заедно, може би ще създадете семейство, може би никога няма да се видите отново. В радостта от дълбоката връзка етикетите няма да имат толкова голямо значение и бъдещето ще се погрижи за себе си.
И ти ще си намерил другата половина вътре в себе си. И страхът от самотата ще изчезне в залезите.
Джеф Фостър
Източник: kompaszadu6ata.bg
Advertisements

2 thoughts on “За самотата и връзките

  1. […] Тези дни толкова много хора търсят партньор, сродна душа, своята „друга половинка“. Те се чувстват непълни, „единични“ без онзи „специален човек“ в живота си. Но ти не си половината от цялото, приятел. Това е лъжа. Ти никога не си бил половината от цялото. Ти си цялото; това е истинската ти природа. Ако търсиш партньор или дори стоиш в една връзка, защото се чувстваш „половината“ от едно цяло, непълен, когато си сам, недоволен от собствената си самота, уплашен от празнотата, вие ще привличаш партньор към своята сфера на нещастие и тревожност ще бълбука отдолу под връзката. Намери своето щастие вътре в себе си. Направи щастието поле, в което живееш и съществуваш. Открий радостта на усамотението. Докато бягаш от самотата, ти винаги ще бъдеш самотен, колкото и да е претъпкан животът ти, защото ще бягаш от себе си и това е най-голямата болка от всички. Открий радостта вътре. Бъди сам този, който винаги си търсил. След това, когато и ако си готов, да позволи на друго скъпо същество да встъпи в това поле. Остави го да бъде с теб, да играе, да остане, ако иска да остане, и да си отиде, ако иска да си отиде. Наслаждавай се на свободата му. Свържи се дълбоко. Забелязвай кога си щастлив и забелязвай кога не си щастлив, но не обвинявай друг, нито му приписвай щастието си. Помогнете му да се научи да обича собствената си самота също. Може би ще го наречеш свой приятел, партньор, любовник. Може би ще се ожените, може да заживеете заедно, може би ще създадете семейство, може би никога няма да се видите отново. В радостта от дълбоката връзка етикетите няма да имат толкова голямо значение и бъдещето ще се погрижи за себе си. И ти ще си намерил другата половина вътре в себе си. И страхът от самотата ще изчезне в залезите. Джеф Фостър Източник: kompaszadu6ata.bg виж и ТУК […]

    Like

  2. С (малкото ми останало) уважение (след прочитането на статията) ви заявявам, че това са глупости за наивници! Ако аз да речем искам да намеря жена, защото искам да видя какво е това да обичаш някого и той да обича теб (не става дума за майчино-синовната връзка, която съм изпитал), искам да имам дете или деца или друга причина, вашите думи не ми помагат, а опитват да ме убеждават, че аз не съм наясно какво искам. Кога целият свят стана толкова арогантен? Аз не ви казвам, че не знаете какво искате и как да живеете, но вие дори без да ме познавате сте заразмахвали пръст и разправяте на хората как са си добре сами и били цели, а не нечии половинки. Аз не се смятам за половин човек, но искам да продължа живота си по определен начин – е, и аз ли не знам, че всъщност вече съм го продължил така? Признайте си, че въпреки компютрите и онази социална гадост Фейсбук хората са по-самотни от всякога и не можете да се справите с това, а не ни убеждавайте, че самотата не съществува и е някаква халюцинация, плод на неумението ни да усетим собствените си емоции! Най-сериозно ви заявявам, че в един момент менторският тон омръзва. Не можете и няма как да знаете кой как се чувства, затова слезте на земята и спрете със статиите в стил „ти си си добре, ти си страхотно“, защото те са обида за онези, които наистина не се чувстват така. Ако бях добре, щях да го забележа и сам без да ми е нужен някой да ме просветли! Такива статии целят единствено да направят самотните тихи, докато някои господа и госпожи/ци си имат по няколко наведнъж и не искат да изберат с кого да останат. Как смеем да се оплакваме и да разваляме идилията им, нали? Лека вечер!

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s