„Помпони с Поли и Мони“ създават красиви детски празници

Идеята, че всеки празник на детето може да бъде и различен, и интересен, събрала преди няколко месеца Полина и Моника от Велико Търново. Двете са майки на по две деца и всяка година, поотделно до този момент, се опитвали да направят рождените дни на малките си съкровища неповторими и незабравими. Споделяли една с друга идеи и снимки, докато не решили преди време да обединят усилия и да подарят незабравими мигове и красиви празници и на други семейства.
Така се родили „Помпони с Поли и Мони”, които те си наричат просто Помпоните – от онези кръгли пискюли за шапка, които вече са основна украса за много детски тържества. „През декември миналата година започнахме да работим заедно, макар че „Помпони“ си имат своята предистория и то не малка – 3-4-годишна. И двете имаме по две деца – големите са на по 5, заедно са в детската градина и са повод за нашето запознанство, преминало в приятелство, а малките са само по на годинка. Работим предимно докато те спят, иначе всички се втурват дейно да ни „помагат”, представя „Помпони“ Моника. А Полина допълва: „Искахме името да е съчетание от нашите имена, да е на български, в голяма степен да издава с какво точно се занимаваме и да е най-вече звучно и атрактивно. Така че „Помпони с Поли и Мони“ беше най-логичният избор”.


Тяхната сила е в изработването на декорации за детски празници, предимно рождени, имени дни, кръщенета и училищни тържества. Някои от стандартните им предложения са: покани, банери, помпони, ветрила, етикети за бутилки, табелки с имената на гостите, менюта, подаръци със сладки изненади, медальони, декорации за сламки, картонени торти, топери за сладкишите, книги и буркани за пожелания. Но, когато приемат поръчка, те задължително обсъждат темата на конкретния повод с клиентите си и добавят подходящи за случая артикули.
Декорацията за всеки празник е обединена от определена идея – любим анимационен герой, животинче, мечта, преживяване или предпочитана цветова комбинация. Двете изготвят индивидуални проекти с името на празнуващия и според зададената тема и когато получат одобрението на родителите, се захващат за работа. Довършват файловете на фотошоп, печатат, изрязват, лепят и сглобяват.
Казват, че обикновено са им нужни между 7 и 10 работни дни за цялостната изработка на едно средно голямо събитие. От приемането на поръчката през обсъждането на идеите, финалното одобрение, изработката и до нейното изпращане.
80 % от клиентите на търновската агенция всъщност не са от Велико Търново, затова двете момичета стриктно опаковат и изпращат поръчките по куриер. А тези, които са от града, често ги викат в деня на празничното събитие направо да украсят и да подредят мястото на тържеството.
Досега двете не са повтаряли проект, провокирани от клиентите си и благодарение на въображението си.

Агенцията „Помпони с Поли и Мони“ стартирала като коледен подарък, който Моника и Полина направили сами на себе си и този подарък се разраства с бързи темпове. Днес двете момичета с усмивка признават, че самите те не са очаквали такъв успех още в началото и че понякога се налага да работят и нощем, за да успяват с многобройните си поръчки. А и само в ранните сутрешни часове покрай тях е истински тихо и спокойно.
Двете са си разделили задачите и всяка прави това, което на нея ѝ доставя удоволствие. Заедно решават общата рамка на проекта, след това Моника изготвя първата част него – компютърната обработка на файловете за печат, а Полина се грижи за реалното сътворяване на декорациите. Накрая правят снимки на всичко, което са сътворили, за да попълват рекламния си каталог и така да улесняват следващите си клиенти. Създали са си Фейсбук страница – https://www.facebook.com/pomponi.poli.moni, където публикуват всичко изработено и където получават отзиви за работата си. А според тези отзиви, на които момичетата вече трудно успяват да отговарят веднага, са доказателство, че трудът им не остава незабелязан.

Рекламна публикация

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s