Седем грешки на човечеството

juniper-spring-photography-dutch-masters-32Първата грешка е, че хората често правят прибързани изводи за даден човек или ситуация.

Втората грешка на хората е навикът всичко да се обобщава и да се залепва към някакъв конкретен сюжет на развитие.

Третата грешка е да се взема всичко присърце. Не си струва да се изразходват сили и емоции, за да се мисли за това как просташки се е държала продавачката в магазина или, че някой ви е настъпил по крака в метрото. От тези мисли се натрупва много негативна енергия.

Четвъртата грешка – апатия и безразличие. Само с действия може да се успее. Понякога пред човек се отварят много възможности, но негативните настроения правят хората слаби, слепи и безпомощни.

Петата грешка – да се дели всичко в живота на добро и лошо. В света няма абсолютно зло или абсолютно добро, няма нито черно, нито бяло. Така че не трябва да има стремеж към идеален живот, всичко е относително.

Шестата грешка на хората е навикът да се връщат в своето минало. Не трябва човек да се вини за грешките и действията си в миналото, от които се срамува. Каквото е направено, е направено. Всички минали разочарования няма да донесат щастие, ако постоянно се мисли за тях.

Седмата грешка – навика да се лепят етикети на всичко и да се следват стереотипи. Не е необходимо да се вкарва живота в рамки и да се живее в съответствие с определени правила. Всичко се променя: ситуациите, принципите, мненията.

Елена Голунова

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s