Време за себе си и за прошка

woman-doing-yoga-at-home-in-den_jy8asoЗадача 11 за 2016 г. от проекта „Провокирай себе си“ (кратък вариант)

Тази седмица ще практикуваме прошка. Вчера сте прочели, споделили и изприказвали какво ли не за прошката. Време е за действия. Заповаме от прошката към себе си!

Отделете 20 минути от 24-часовия си ден. Когато мислех задачата, си казах: 20 минути, толкова много! А след това още повече се ужасих, дадох си сметка, че имам време в изобилие за другите, работата, книгите, къщата, задълженията, грижите…, а за себе си нямам… 20 минути от денонощието. Така че до тук бяхме с оправданията! 20 минути, вие избирате, сутрин или вечер. Навивате си алармата, обличате се удобно, сядате, за предпочитане на пода, като гърбът ви трябва да е изправен, можете да се завиете, да си постелете нещо, трябва да ви е максимално удобно. Може да седнете в поза лотос или на стол, но гърбът ви да е изправен.

Разположете се срещу най-голямото огледало вкъщи, ако е вечер, може да си запалите и свещичка, но я поставете така, че да не се отразява в огледалото. Осигурете си максимално спокойствие и удобство. Дишайте с корема спокойно и каквото и да се случва се връщайте към дишането. За да не блуждае умът ви, на вдишване си казвайте на ум „аз”, на издишване „съм” това ще ви помогне да се закотвите в момента и в себе си. Приемайте бягствата и отклоненията на вниманието ви за естествени, но не забравяйте да наблюдавате какво се случва с вас и как се движи процесът през цялата седмица.

Записвайте!

 Аксиния Цветанова

Вижте още:
 
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s