Не възпирайте чувството

Задача 8 за 2016 г. от проекта „Провокирай себе си“ (кратък вариант)
Когато ви изпълни страх или каквото и да е друго чувство, спрете. Позволете му да просъществува, важното е да не бягате от него или да го замествате с лекарства, алкохол, секс, работа или нещо друго, с което сте свикнали. Нека премине през вас въпреки ужаса, който изпитвате и слезе в земята, подобно на светкавица, пробягала през гръмоотвод. Запомнете, че ако нещо се движи то не може да ви нарани. Нараняват ни застиналите, задържани чувства. Ако спре във вас, то започва да гнои или унищожава. Ако му позволите да се движи, то ще премине през вас и ще отиде обратно в природата. Тази седмица позволете на емоциите ви да ви задвижват и да излизат от вас. Няма нужда да правите нищо, само ги оставете да се реализират, да се изчистят и да излязат от вас. Емоцията е създадена от природата, за да ни задвижва, а не да засяда в нас и телата ни. (Откъде мислите идва тази скованост в тях? Телата ни са пълни със задържани емоции, от които се страхуваме.) Тази седмица бъдете гръмоотвод или си представете, че яздите в посоката, в която се движи коня, а не обратно, и вятърът духа в гърба ви. Всяка емоция, (включително страхът и самотата) е форма на блаженство, ако се излее до край, тъй като тя е съставена от жизнената енергия вътре във вас.

Когато едно чувство достигне пиковата си точка, следва спад на интензитета му, почивка и успокояване. Успокоени, съзнаваме, че сме го преживели и самочувствието ни нараства. Така, позволявайки на чувствата ни да се разгърнат, ние всеки път изпращаме послание към себе си, с което повишаваме самооценката си.

Тази седмица не обръщайте гръб на потока от жизнена енергия, който струи от вас, а му позволете да следва естествения си ход! Понякога ще успявате, понякога не, важното е да опитвате.

Aко искате да продължите да участвате в проекта в пълния му вариант, ви напомняме, че вече можете да заплатите своя абонамент от 10 лева за месец март, а желаещите да платят за 6 месеца, ще ползват отстъпка от 1 такса и сумата ще е в размер на 50 лева.
Untitled-2 copy

 Аксиния Цветанова

Вижте още:
 
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s