Има и по-лесен начин

2ab80e820af7c9c2b2d00c35cbaab35eЗадача 4 от проекта „Провокирай себе си“

Празниците започнаха с украсените домове, улици и звучащите коледни песни. Приготовления, подаръци, пътуване, колкото приятно, толкова и напрягащо време от годината.

Предизвикателството ми към вас тази седмица е съзнателно да случвате всичко, което ви предстои, леко, лесно и без напрежение. Всяка сутрин, когато прехвърляте задачите си за деня, се попитайте има ли по-лесен начин да се случи това, което съм планирал? Концентрирайте се върху простотата и лекотата. И наблюдавайте. Не усложнявайте, не драматизирайте, а опростявайте.

Всеки от нас има куп вярвания, които го карат да избира по-трудния и заобиколен път. Несъзнаваните причини могат да бъдат много, опитайте се да ги формулирате. Ако това, което вършим, се получава трудно и бавно, се чувстваме силни и справящи се. Повишаваме цената му в собствените си очи. Ако страдаме, докато работим и постигаме целите си, заслужаваме любовта и признанието на другите. Ако има болка и тежест, има смисъл. Тук можете да допишете собствените си вярвания и съпротиви за това в живота ви да има повече лекота. Може би би бил скучен или не достатъчно мотивиращ към успех.

Текстът по-долу е част от моите размисли в опит да открия съпротивите и вярванията, които ми пречат да се наслаждавам на лекотата.

„Леко не означава глупаво. Леко не означава повърхностно. Леко не означава неефективно. Леко означава гладко, спокойно, с усилие, но без излишно насилие, с малък разход на енергия, без тежък товар. Леко означава добре обмислено, планирано, структурирано и организирано. Да задвижиш машината, да дадеш начален тласък, след това само допълваш, разширяваш и усъвършенстваш. Леко означава да съдействаш, а не да пречиш. Лекото идва с опита и повторенията.”

Запишете вашите хрумвания и наблюдения. Да забавите темпото точно сега, когато годината се забързва към края си, да потърсите лекотата под цялата тежест на недовършените неща от изминалата година, е истинско предизвикателство. Но пък си заслужава да опитате.

Инвестирайте в следващата година малко повече осъзнатост и тя ще ви се отплати. Правете малките ежедневни стъпки и позволете на „деня”, светлината и яснотата да се увеличават в душите ви.

За записалите се в проекта на имейла ще има допълнителна празнична задача. Ще потърсим заедно подаръка под елхата, ще се изненадаме и вдъхновим. Знаете ли какъв е и къде се намира перфектният подарък? Ще го разопаковаме в себе си и ще го открием.

Очаквайте последната задача за годината на 29 декември. Весело посрещане на Коледа, постарайте се за подхраните Любовта, а не стомаха и капризите си. Да предизвикате истинско общуване по време на празничната вечеря, да се свържете и със себе си, и с другите. Поканете Рождеството наистина в домовете си, време е!

p.s. От проекта ще „получите“ толкова, колкото „вложите“. Мислете, действайте, радвайте се!Untitled-2 copy

От днес до 5 януари 2016 г. всеки, който иска да се абонира за задачите и инструкциите за тяхното изпълнение през месец януари, може да заплати своята месечна такса в размер на 10 лева или годишен абонамент по проекта „Провокирай себе си“ на стойност от 100 лева, по електронен път чрез системата на Epay или на каса на Easy Pay. След това ще ви помолим да ни изпратите на имейл myvelikoturnovo@gmail.com платежния документ, за да ви включим в проекта през януари или в основание за плащане да посочвате имейла, на който искате да получавате задачите!

Аксиния Цветанова ~ „Провокирай себе си!“ ~

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s