Следвате съдбата си или угаждате на околните

5926d729861585af0c081b6e377ae823„Съдбата поощрява смелите”, казва Рупърт Мърдок и е прав. Има провидение, поредица от желани събития, когато се вслушвате в зова. Ще намерите отворени врати, появяващи се възможности и ръце, протегнати, за да ви помогнат по вашия път. Учудва ли ви това? Не би трябвало, защото сега сте направлявани от звезда, която ярко огрява вашата същност. Следването на тази звезда ще ви отведе право към щастието ви.

Не всички съдби са наши, за да бъдат изживени и изследвани. Носим в себе си стотици съдби. В зависимост от уникалните обстоятелства пред нас ще се изправят многобройни възможности тогава, когато действаме храбро. Ние никога не сме притиснати, защото животът винаги ни предоставя избор.

Не е нужно да се извинявате, че сте такива, каквито сте. Вашата цел е да откриете същността си и да ставате все повече и повече себе си. Не се тревожете, ако сте неразбран – няма как това да не се случва, защото също е част от пътя. Несъмнено, когато сте истински и неподправен, ще засегнете някого. Такава е цената, която плащате, но все пак е малка в сравнение с всичко, което ще получите.

Ако непрестанно угаждате на околните, вероятно изменяте на себе си. Понякога можете да сверявате часовника си с това, дали трябва да се отклоните от пътя си, за да нараните или разочаровате друг човек. Ако изобщо никой не е разстроен или недоволен от житейските ви избори, бих го сметнал за лош знак.

Стремете се към вашата неповторимост! Това е първият ви зов и вашият подарък към света. Да откликваш на зова не е проява на егоизъм. Вътрешният глас не само чудесно разбира кое е най-доброто за вас, но и как да допринесете за общото благо. Парадокс е, че сме способни да дадем повече на останалите, като бъдем верни на себе си и почитаме това, което носим в сърцето си, отколкото, ако останем с нещо, накърняващо чувството ни за индивидуалност.

Това кои сме е много по-уникално, отколкото подозираме. Вашата неповторимост се простира по-надалеч от физическото измерение. Както две лица не си приличат напълно и два пръстови отпечатъка не са абсолютно еднакви, така и вашите мисли, мечти, стремежи, вярвания, носят своята индивидуалност. Никой не е водил същия живот като вас преди и няма да има специфичните ви възможности. Потенциалът да давате своя принос се състои в неповторимостта на вашето пътуване през живота.

Джон Кехоу, „Практика на щастието”

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s