Извън клетките и рутината

e52af6c08dad6e79de52724c04b5bccbЗадача 3 от проекта „Провокирай себе си“

15 декември е вече тук! Започваме нова седмица, добавяйки още една стъпка към пътуването в посока на онзи миг, когато началото и краят ще се съберат, за да се роди 2016 година.

Често вървим като в унес през дните си. Използваме един и същи маршрут към работа, пием кафе по едно и също време, тренираме винаги в определен фитнес салон, срещаме се с обичайните приятели… Създаваме рутина, която в началото успокоява и дава сигурност, но с времето започва да сковава и задушава. Унищожава креативността и творчеството в живота ни. Затова следващата седмица ви предизвиквам съзнателно да излезете от удобното и еднообразното.

Минете по друг път за работа, обадете се на приятел, когото не сте виждали от години, сменете кафенето, в което обичайно ходите, купете си книга от жанр, който не четете. Поръчайте си със затворени очи нещо от менюто в ресторанта, отидете на кино сами, купете си дреха в много различен стил от вашия, предизвиквайте се смело като деца. Не забравяйте радостта, спонтанността и записките в тефтера. Може би изведнъж живота ще стане нов и забавен. Бъдете творци и използвайте и най-малкия повод!

Изненадайте самите себе! Можете да продължавате всяка една от предишните задачи, да добавяте новата и да наблюдавате какво се случва с вас. Понякога няма да ви е до това, но не се отказвайте, когато се сетите, скачайте отново в проекта.

Колкото и „несериозно” да изпълнявате задачите, все пак е по-добре от нищо, по-добре от живот, минал по инерция. Прощавате си и продължавате.

Най-важното, на което се учим тук, е осъзнаване, самопознание и себеприемане, така че няма място за отчаяние. Да действаме! Извън клетките и рутината!

p.s. От проекта ще „получите“ толкова, колкото „вложите“. Мислете, действайте, радвайте се!
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s