„С един удар два заека“ от проекта „Провокирай себе си“

„Единственото реално нещо, което определя човека, то е радостта. Само истината, животът, знанието, само любовта произвежда радост. Там, дето има любов, дето има мъдрост, дето има истина, там е радостта. Радостта, това е един резултат на великото. Оттам се съди какъв е човекът. Ако ти си постоянно тъжен в душата си, трябва ти стремеж да намериш някого, когото да обичаш. Тогава радостта ще бъде един извор. Ти ще влезеш в царството на възможностите. Ти без радостта не може да имаш здраво тяло. Ако искате да прогресирате, трябва да имате радост. Ти без радостта не може да имаш и щастлив дом. Всички в дома трябва да бъдете щастливи, няма да има болести. Ако някой от вас не вярва, щом се разболеете, почнете да се радвате.” Петър Дънов

Надявам се, че изминалата седмица ви е замислила и фокусирала върху радостта. Задавали сте си въпроси, търсили сте отговори и сте променяли ежедневието си. Пак Дънов е казал, че ако в това, което започваш, няма Радост, по-добре не го започвай. Затова тя ще присъства в нашия проект целия декември.

Сега продължаваме нататък с проекта „Провокирай себе си“. Приемете я с доза чувство за хумор и работете за себе си като на игра.

Седмичната ни задача от 8 до 14 декември се нарича „С един удар два заека”. Необходимо е да изберете две задачи. 1. Качество, от което искате да се избавите. Това може да са неприятен навик, лоши мисли – с една дума нещо, което не ви радва и от което искате да се отървете. Аз избирам за себе си отлагането. Това е навик, който ми пречи и ме саботира.

  1. Привичка, умение, което не ви се отдава лесно, но много искате да развиете. Като например да научите език, да усвоите физическо упражнение или да започнете здравословно хранене. За себе си избирам лицевите опори. Упражнение, което укрепва цялото тяло, но не ми се отдава.

Всеки път, когато се уловите, че правите това, от което искате да се отървете, вместо да се чувствате виновни, да се отчайвате или да се отказвате, правите това, което искате да развиете. През следващата седмица всеки път, когато установя, че отлагам нещо за по-късно, ще правя 10 лицеви опри. Или ще спра да отлагам, или ще направя мускули. С един куршум два заека.

Това е моята задача, а вашата? И не забравяйте Радостта! „Приемете само радостното като истина”. Забавлявайте се и се променяйте с лекота.

Успешна и забавна седмица!

p.s. От проекта ще „получите“ толкова, колкото „вложите“. Мислете, действайте, радвайте се!

Вижте още:

Не обръщайте гръб на живота, а го прегърнете!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s