„Провокирай себе си“ за осъзнат живот

 

00679d8f5b22dcfb8dc32b37d2e40cb4Целта на проекта  „Провокирай себе си“ е осъзнатото живеене. За да не минаваме като в полусън през живота си, трябва да приемем продължаващото учене като начин на живот, но не онова задължително и досадно учене, познато ни от училище, а естественото, радостно и любопитно опознаване на нашата вътрешна реалност. Защото в отричането й се крие коренът на всяко зло. Проектът „Провокирай себе си“ ви предлага възможност да научите много за себе си, ако решите да се включите и изпълнявате седмичните ни задачи.
Какво означава да се живее осъзнато?
„Да се живее осъзнато означава да бъдем по-скоро в състояние на умствена активност, отколкото на пасивност. Това е способността да гледаме на света с непредубеден поглед. Това е интелектът, който изпитва радост от собственото си функциониране. Осъзнатото живеене е да си даваме сметка за всичко, което има отношение към нашите интереси, действия, ценности, стремежи и цели. Това е готовността за приемане на фактите, били те приятни или неприятни. Това е желанието да откриваме грешките си и да ги поправяме. По отношение на нещата, които ни интересуват или засягат, това е непрестанният стремеж за разширяване на нашето разбиране и осъзнаване, както когато става въпрос за външния свят, така и спрямо онова, което е вътре в самите нас. Това е зачитането на действителността, а също и зачитането на границата между действителното и недействителното. Това е ангажиментът да не отказваме да виждаме това, което е пред очите ни и да не загърбваме онова, което знаем. Това е ясното съзнание, че отхвърлянето на действителността е коренът на всяко зло.“
Натаниъл Брандън
Основна цел на проекта „Провокирай себе си“ е практикуването. Всяко знание е безсмислено, ако не се прилага. Малките ежедневни стъпки към осъзнатост, радост и пълнота! Този проект НЕ Е за тези, които смятат, че нищо не зависи от тях, че нещастието ги спохожда, а те са безсилни и не носят отговорност за това, което им се случва. НЕ Е и за тези, които са убедени, че някъде има авторитет, който знае рецептата за пълно и постоянно щастие и те само трябва да го открият, за да си решат проблемите. НЕ Е и за тези, които вечно се оправдават, че нямат време. Проектът е за тези, които не се страхуват да следват, откриват и се доверяват на себе си. Да се изненадват от преживяванията и резултатите и са готови да пренапишат онова, което от години вярват, че са.
Записването с формата за участие не е задължително условие за следването на задачите на проекта. Всеки може да работи и сам, по своя собствена преценка, според желанията и целите си. Всички останали, които желаят да получават допълнителни материали, информация и индивидуална консултация за постигане на най-добри резултати, могат да се запишат с име и имейл на страницата на проектаhttps://myvelikoturnovo.com/provokirai-sebe-si/.

Аксиния Цветанова ~ „Провокирай себе си!“ ~

Facebook page: https://www.facebook.com/AksiniaTsvetanova.psihoterapia

 Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/991597144216829/
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s