Разбирате ли колко сте благословени?

b52060e230feabcaba946a8fa308a672Ако вашите основни физически нужди са задоволени – ако имате някаква храна за ядене, дрехи, за да ви държат топло, покрив над главата си – вие сте били благословени. Вие сте по-богати от около 75% от хората на планетата.

Ако имате в себе си с малко излишни пари, известна сума пари в банката, може би малко повече, отколкото сте в действителност се нуждаете – вие сте били благословени. Вие сте сред топ 10 от най-богатите хора в света.

Ако днес сте физически здрави, ако очаквате да живеете повече от няколко седмици – вие сте изключително благословени. Милион души, които са живи днес, няма да оцелеят повече от седмица. Вашите дни са толкова ценни. Свещени.

Ако се събудите тази сутрин, имате въздух в дробовете си, сърцето ви бие и цял един ден е пред вас, това е един добър ден. Добър ден, да сте живи, да чувствате, да докосвате, да учите, да се възхищавате. Да опознаете едновременно радостта и скръбта на съществуването. Да паднете на колене в знак на благодарност. Да преброите благословиите си, всяка една от тях.

Ако четете това съобщение, ако можете да четете и имате време да четете, и да се чувствате достатъчно безопасно да чете, най-вероятно вече живеете в състояние на крайно изобилие. Давате ли си сметка колко благословени сте вие? Колко наситен с чудеса е животът? Колко безкрайно близо сте до Сътворението?

Учете децата си да усещат краката си на земята, на чудото на дишането, на истинската си идентичност. Научете ги да гледат отвъд външния вид; да се виждат един друг отвъд религия, идеология, вяра. Оставете ги да останат близо до чудото.

И нека тези благословии да стигнат до всеки човек без значение на раса, цвят и вяра, до всяко кътче на тази тайнствена Земя.

Приятели, ние все още можем да имаме шанс.

~ Джеф Фостър ~

Превод: My Veliko Turnovo

Вижте още:

За прислужниците, принцесите и кралиците

Може да обиколиш целия свят, но накрая трябва да се върнеш към себе си

Има ли този път сърце?

Силата на нашите недостатъци

Съвършеният божествен безпорядък

С времето разбираш

Какъв е идеалът ни за „хубав“ живот?

Притча за крилете

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s