Девет неща, които са толкова важни, но никой не иска да прави

2d5caac82fc43f07d7e792c663675691Понякога е нужно да си поставиш „невъзможни цели“, за да пораснеш, за да се промениш. И да провериш дали все пак „невъзможните“ цели могат да бъдат възможни. Трудно е, но си струва.

 1. Съмнявайте се във всичко
  Да поставиш под въпрос всичко, което се счита за истината, и да потърсиш собствените си отговори, винаги е трудно. Но все пак, опитайте се да погледнете на нещата от различен ъгъл.
 2. Бъдете честни
  Да бъдем много честни с другите, е едновременно най-трудното, но и най-ценното нещо, което можеш да направиш. Понеже наистина е трудно, започнете стъпка по стъпка. Като за начало можете да си направите списък на хората, на които имате нещо да кажете. Няма значение дали става дума за приятел или не чак толкова приятен разговор. После им напишете писмо и опишете чувствата си. Ако сте наистина честни, докато пишете, ще събудите в себе си много емоции. След това можете да пратите писмата, да ги дадете на човека, към когото са адресирани или просто да си ги оставите за спомен. Основната работа е свършена, дори и да не ги изпратите.
 3. Ставайте рано
  Ранното събуждане, още преди изгрев слънце, създава специална атмосфера. В 5 часа сутринта, докато светът още спи, имате възможност да започнете деня си в мир и спокойствие, въпреки че това изисква известни усилия.
 4. Контролирайте разходите си
  Полезно е да си водите отчет на всичките си разходи – от ремонта на колата и застраховката живот,та чак до кафето и пържените картофки. И още един съвет: по-добре плащайте всички разходи в брой. Така, за да платите, първо ще трябва да си отворите портфейла, а тези няколко секунди са достатъчни да се запитате дали това наистина го искате и имате ли нужда от него. Ще се изненадате от ефекта.
 5. Преди да седнете на масата, уверете се, че наистина сте гладни
  Следенето за качеството и количеството на храната, която ежедневно приемаме през деня, може да изглежда трудна задача, но докато не започнете да следвате режим, няма да знаете колко хранителна е храната, която консумирате.
 6. Яжте полезна храна
  Опитайте се да ядете само това, което е полезно за тялото. Това ще промени живота ви завинаги. Най-лесният начин е да подготвяте сами храната си и да ядете колкото се може повече естествени продукти. Да, това е по-скъпо, но не час толкова, колкото лекарствата. Яжте повече постно месо и зеленчуци, избягвайте храни, съдържащи скорбяла. И когато все пак хапнете нещо вредно за тялото ви, ще забележите, колко различно ще се чувствате, това е най-важното!
 7. Говорете пред големи групи от хора, дръжте речи
  Повечето от нас мислят, че това е нещо много плашещо, но никога не се знае кога ще се наложи наистина да говорите пред публика. Публичното говорене е чудесен начин да подобрите своите умения за комуникация и да преодолеете страха си. Можете да започнете със специална група, в която всички това правят – подобряват способността си да се изявяват пред по-широка аудитория. Да, това плаши, но страхът изчезва, когато осъзнаете, че всички наоколо се чувстват по същия начин.
 8. Поставяйте си „невъзможни“ цели
  Да определиш целта си и след това да я постигнеш, е трудно занимание. Особено, ако тази цел ще ви извади от зоната ви на комфорт дин. За да направите това, като за начало можете да изберете нещо, което не изисква от вас големи усилия. Опитайте се да го усложните толкова, че да не ви е комфортно, но не и чак толкова, че да се чувствате ужасени. Например, ако вървите всеки ден по един километър, със сигурност идеята да изминете 7 км. ще ви стори невъзможна задача. Най-трудното обаче е просто да направите първата стъпка. Вероятно ще трябва да използвате цялата си физическа и морална сила, но стигнете ли до края на тези 7 км, със сигурност ще се чувствате непобедими. И ще бъдете в състояние да определите следващата си „недостижима“ цел.
 9. Избирайте само едно нещо в даден момент
  По пътя към самоусъвършенстване със сигурност искате много неща да свършите, наведнъж и веднага. Обаче изберете едно нещо, най-ефективното за вас. Така няма да допускате грешката на повечето хора, които искат да направят живота си по-добър, но в същото време се задоволяват с този, който живеят. Започват, не довършват, връщат се и в крайна сметка нищо не правят. Ако постоянно сменяте интересите си, няма да усещате напредък. Затова се концентрирайте в едно нещо и достигнете висините в него.

Източник: AdMe.ru

Превод: My Veliko Turnovo

Вижте още:

За прислужниците, принцесите и кралиците

Може да обиколиш целия свят, но накрая трябва да се върнеш към себе си

Има ли този път сърце?

Силата на нашите недостатъци

Съвършеният божествен безпорядък

С времето разбираш

Какъв е идеалът ни за „хубав“ живот?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s