За изборите

04d3dc63b2e2b8832a0030080e711777Открих, че обичам не защото имам нужда от това, а защото това е моят избор.
Открих, че хората, които ме обичат, са избрали да ме обичат такава, каквато съм, въпреки всичко. И че това е техния избор.
Осъзнах, че изборите, които правим в живота са лични, логични, съзнателни. И различни. Избираш дали да обичаш или мразиш. Дали да се смееш или да заплачеш. Да подадеш ръка или да я отдръпнеш. Да направиш някому добро или да го закопаеш в дупка. Да останеш или да си тръгнеш. Да стоплиш нечие сърце или да го обречеш на студ.
Открих, че се променяме заедно с изборите, които правим. Всеки един от тях оставя след себе си мъдрост. За крачките, които следва да направим нататък. За думите, които ще изречем. За уроците, които ще научим и ще предадем на децата си. Не съжалявам за нито едно „Обичам те“, „Извинявай“, „Благодаря“, „Имам нужда от теб“. За мълчанието към някой. И за безразличието. За преживените болки. И за горчивите спомени. Защото това съм Аз. Моята свобода. И моят избор.
Хубаво е, когато човек има право да избира. Още по-хубаво е, когато съзнателно направиш по-добрият избор – този, който ще те отведе до едно по-мъдро и красиво утре. Изборът да те има. И да бъдеш добър човек.

Darini – Д. Тодорова

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s