Избирай я всеки ден (Или я пусни)

510265a7c68db7252844d71e939aa773„Прекарах 5 години, наранявайки добра жена, оставайки с нея без напълно да я избера.
Исках да бъда с нея. Исках да я избера. Тя беше изключителна жена, умна, забавна, секси и чувствена. Караше цялото ми тяло да се смее с нейния бърз ум и екзотичната си красота. Будех се всеки ден обгърнал я в ръцете си, бях на най-щастливото място. Обичах я диво.
За нещастие, както се случва с много млади двойки, нашето невежество как трябва да се обичаме, бързо доведе до стресиращи предизвикателства в нашите отношения.

Сутрешното ми щастливо събуждане бе изместено от отчужденото и незрялото поведение в ежедневието ни заедно. Често се чудех дали няма друга жена някъде там, която е по-лесна за обичане и която би могла да ме обича по-добре.
Докато месеците минаваха и тази мисъл отекваше все повече в главата ми, започнах все по-малко да я избирам. Всеки ден за пет години я избирах все по-малко.
Останах с нея. Но престанах да я избирам. И двамата страдахме.

Да я избирам би означавало да се фокусирам ежедневно върху даровете, която внасяше в живота ми и за които трябваше да съм благодарен – смеха ѝ, красотата ѝ, нежността ѝ, игривостта ѝ, приятелството и компанията ѝ, и още толкова много….
За жалост често ми беше трудно да я прегръщам или да виждам какво толкова прекрасно има в нея.

Бях прекалено фокусиран върху гнева, несигурността, изискванията и други аспекти от силната ѝ личност, която ме ограничаваше. Колкото повече се фокусирах върху негативното, толкова повече от него виждах и толкова повече от същото отразявах към нея, показвайки най-лошото си поведение. Естествено това увеличи напрежението в отношенията ни, което още повече ме накара все по-малко да я избирам

По този начин се завъртяхме в смъртоносната спирала, в която бяхме пет години.
Тя се бори силно да ме накара да я избера. Това е глупава задача. Не можеш да накараш някой да те избере, дори и този някой да те обича.
И да бъдем честни, тя също не ме избираше напълно. Гневът, подхранващ нападките, които тя често ми отправяше, беше доказателство за това.
Сега разбирам, че тя беше често ядосана, защото не се чувстваше сигурна с мен. Всеки ден усещаше, в думите и действията ми, че не я избирам. И се страхуваше, че ще я напусна.
В крайна сметка аз я напуснах.

Като не я избирах изцяло всеки ден от тези 5 години, фокусирайки се върху това, което ме дразнеше, вместо върху това, което обожавах в нея, аз всъщност я опустоших.
Като безценно, чупливо цвете, което гордо отнесох вкъщи, но после потопявайки я във водата я оставих да посърва сама по безброй начини.
Никога няма да избера повече друга жена, която да обичам!
Това е изтезание за всички.

Ако в момента сте във връзка, призовавам ви да си зададете следния въпрос:
“Защо избирам партньора си днес?”

Ако не можете да намерите задоволителен отговор, потърсете по-дълбоко и намерете такъв. Може да забележите дълбоко в сърцето си: „Просто го правя“
Ако не можете да намерите такъв днес, задайте си въпроса отново утре. Всички имаме дни, в които не се чувстваме свързани с партньора си.
Но ако минат много дни и не можете да разберете защо избирате партньора си и отношенията ви са изпълнени със стрес, оставете го/я/.

Направете място за друг човек да се появи и да го/я види със свежи очи и трептящо сърце, с което ентусиазирано ще го/я избира всеки ден!

Обичаните от вас заслужават да бъдат избирани с ентусиазъм всеки ден!

Всеки ден!
Вие също!

Избирайте мъдро!“

Превод: Аделина Димитрова
Автор: http://bryanreeves.com/choose-her-everyday-or-leave-her/

Вижте още:

Омъжи се за мъж, който те докосва

Как да си изберем партньор според д-р Клариса Пинкола Естес

Ако искаш да промениш света, обичай жена…

Ако искате да промените света, обичайте мъж

Аз съм тялото ти, чуй ме

Човек става такъв, какъвто вярва, че ще стане

Страх и обич

Съвременна семейна притча

Живот без очаквания

За смисъла на партньорските отношения

Как обичат жените

Advertisements

4 thoughts on “Избирай я всеки ден (Или я пусни)

 1. Пълна глупост в стил, сменяй на 5 мин, не е така, всеки има лоши моменти, всеки има дни в който се чуди защо съществува, но най-важното от една връзка е търпението и разбирането. С моята жена сме от 2007 двамата, тогава тя беше много млада а аз бях на 28, влюбихме се като в приказките, родителите и не даваха да сме заедно, но ние се крихме и срещахме и така в един светъл ден майка и позволи да сме заедно, не можехме да свалим усмивките си от лицата и не можехме да повярваме, че сме вече заедно и нокой няма да ни раздели, все още сме заедно и си имаме едно малко сладко момченце което да изядем и всеки ден ни напомня колко хубаво е всичко, мисля че децата са основната пречка пред хората да направят грешка и да се оставят, разбира се има такива който найстина не се искат, всеки си прави неговото си и след години дори не сядат заедно да обядват. Според мен най важното в една връзка е… 1. Да се обичате безгранично! 2. Да държите един на друг. 3. Хубавия секс е едно от нещата което винаги сплотява и кара човек да пее и да обича другия още по силно, ако цял ден седите на порното или се чудите коя друга жена да свалите, но не вашата си, то тогава само вие сте си виновни. 4. Да си имате вяра. 5. Да имате дете. и така нататак, има много такива дребни, но важни неща а децата са най-голямата радост на този свят. В една връзка няма ли дете да сплотява, човек започва да не мисли и да прави грешка и после цял живот да страда. Така че това което е писано е пълна глупост, създайте си дете и така колкото и да се карате, щя знаете и 2-мата, че трябва да си простите, защото там има една малка душа която разчита на вас и не може без вас.

  Like

 2. Напротив, написаното е много точно!
  Прекарах тридесет и пет години с човек, когото дарих с три деца.
  Имаше я голямата любов и от двете страни. Но той не ме избираше всеки ден. Това е действителността на много мъже.
  Оставих го преди две години. Просто спасих останките от себе си.
  Той така и не мое да разбере . Няма я комуникацията. Нещастен е, а аз съм за него по-черна от дявола. Все едно.
  Имам си трите прекрасни деца и две внучета вече. Това ми запълва живота.
  Но жалко за нас двамата.
  Затова нека всички мъже прочетат горното. Това е рецептата. Успех!

  Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s