Мисъл на деня

foto
„Наше право е за минута, час, месец или година да се изправим срещу празнотата на живота, без да сме способни да се справим с нея. Това е моментът на пътуването ни, в който не се предполага да сме способни да се справим с това, което се изправя срещу нас. Понякога героят трябва да се бори с ламята: да се бие с нея и да я убие; друг път той изобщо не може да й надделее. За известно време пада на земята и нещата изглеждат безнадеждни.“

~Дейвид Ричо, „Когато любовта срещне страха~

Advertisements

One thought on “Мисъл на деня

  1. Имаше един стар роман, който се казва „Празни мисли на един празен човек“, не помня автора. Празнотата не значи задължително глупост, но със сигурност означава липса на пълнота. Още по-лошо става, когато празнотата е съчетана с липса на посока, защото двете отнемат жизнеността на човека и го превръщат в страдаща купчина биомаса. Противно на романтико-меланхоличните светоусещания, над света безспирно и ярко и неугасимо свети девизът на Светата Православна Църква, зададен от Господ Исус Христос – Аз съм пътят и истината и живота.
    Къде тук има празнота и къде е възхвалено пораженчеството на интелектуалното знание? Има вяра, надежда и любов – те са по-нужни, те помагат, те водят! Те са по достойни за мисъл на деня и за всеки ден добро начало и край.

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s