Амазонит – свещеният камък

Амазонит носи името на река Амазонка, където бил открит за първи път. Още в древността е обявен за свещен камък.

Пречиства сърдечната чакра – стимулира способността за общуване, красноречието и развитието на творческите възможности. Може да ви отърве от подлост, алчност и егоизъм, като едновременно с това ги замени с толерантност и търпение. Това е камък, който носи радост от живота, любов, духовен подем и положителни емоции. Дава стабилност на семейството и укрепва взаимоотношенията. Има свойството да пази дома от бедствия. Затова някои хора го поставят в основите при строежа на нова къща. Увеличава самоуважението и увереността. Камъкът стимулира художествено-творческата страна на своя притежател. Намалява проявите на вредно поведение от всякакъв вид. Увеличава самоуважението и увереността. Той успокоява мозъка и нервната система, помага да филтрирате получената информация и да я комбинирате с интуиция, за да се подобри способността ви да си сътрудничите с други хора. Камъкът е много подходящ за хора, в сферата на изкуството, повишавайки креативността им и способността да изразяват себе си чрез творчество. Силен енергиен камък, който стимулира скритите резерви в организма.

Колкото по-дълбок е цветът на амазонита, толкова по-силен ефект оказва той. Помага за облекчаването на стреса и изтощението. Зеленият камък засилва чувствата на чест, почтеност, доверие. Подобрява комуникацията. Може да лекува емоционални разтройства и травми. Балансира енергиите! Помага да получите вдъхновение и мотивация да предприемете действия по осъществяване на различни идеи. Хармонизира ендокринната и отделителната система. Полезен е при главоболие и упорита мигрена, помага като се прави лек масаж с камъка върху слепоочията до облекчаване на състоянието. Помага при ревматизъм и артрит, душевен дискомфорт, неувереност, или липса на самочувствие. Спомага за преодоляване на комплексите, зарежда с оптимизъм и положителна нагласа към живота. Успокоява, премахва страха и притеснението, облекчава емоционални травми. Помага при депресии, безпокойства, страхови неврози, високо кръвно налягане, сърдечни проблеми – в тези сучаи се полага върху сърдечната чакра или се носи като бижу в тази област.

Този синьо-зелен камък привлича късмета и парите. Използва се и от всеки, който разчита на шанса, за да си гарантира успеха.

Амазонит често се използва за предсказване при таро и руни ученията, понеже увеличава способностите за ясновидство. Носи се като амулет за защита срещу заболявания.

Диана Берчева

Посетете страницата на Диана Берчева във Фейсбук и разгледайте нейните авторски бижута!

Вижте още:

Спасителната сила на родонита

Оникс за постигане на спокойствие, мъдрост и умереност

Розов кварц – камъкът на любовта

Лабрадорит за духовно пробуждане

Пречистващата сила на планинския кристал

Аквамаринът укрепва духа и разобличава измамата

Магията на ясписа

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s