Учителка избра нетрадиционен начин да се сбогува със своите четвъртокласници

Родителите на цял клас четвъртокласници в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново писаха съчинения за любимия си учител като домашна работа, поставена им от класната на техните деца. Идеята хрумнала на г-жа Емилия Цанкова, която решила по нетрадиционен начин да се сбогува с поредния си випуск четвъртокласници. Някои от родителите решили, че децата не са разбрали правилно, други, че това е майтап, затова бомбардирали г-жа Цанкова с обаждания да проверят дали наистина домашното е за тях. После леко се стреснали, че трябва да се върнат назад във времето, но в крайна сметка всички написали съчинения, вдъхновяващи, мили и много емоционални. „Омръзна ми да правя рецитали в класната стая, където децата живеят цяла година. Не ми харесва и да им давам бележниците в дискотека или заведение, затова този път реших да бъде дълга раздяла. Цяла седмица, всеки ден заедно да преживяваме по нещо, което да не ни натъжава от предстоящата раздяла. Искам да ги срещна с мои бивши ученици, които вече са успели в живота си, учат някъде по света и имат какво да им разкажат”, обяснява учителката.
Последната седмица на четвъртокласниците в училище започна със среща с Александър Цветанов, който е от първия випуск възпитаници на г-жа Цанкова. Александър вече завършва висшето си образование в Грьонинген и успоредно с това работи като мениджър в сладоледена фабрика „Дени”. Младият г-н Цветанов разказа на малчуганите какво помни от първите си години в училище, от срещите си с първата си учителка Емилия Цанкова, показа им снимки от времето, когато е бил на тяхната възраст, и тетрадката си по английски език. След това им обясни защо е решил да отиде в Холандия, както и това, че университетът в Грьонинген му е дал възможност да учи шест месеца в Щатите и да работи в Лондон. За разликите в образователните системи и за ролята, която имат учениците в образователния процес там.
До края на седмицата четвъртокласниците ще отидат да разгледат църквите в квартал „Асенов” и Царевец и ще бъдат на пикник, където и ще получат бележниците си.

Сашка Александрова

Вижте още:

Да бъдеш благословена

11 признака за това, че сте учител

Добра майка или добър учител

Сълзите на учителя

24-те умения на необикновената жена

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s