Спасителната сила на родонита

11257621_1423285664658206_748154958_nНаименованието Родонит, идва от гръцката дума „rhodon“ и означава „роза“, „розов“, което се свързва с неговия цвят. За него са характерни тънките черни разклонени жилки, които се състоят от окиси на мангана. На розовия фон те образуват сложни рисунки и шарки, понякога реални пейзажи. Ако е изцяло розов, камъкът съдържа енергията на Венера. Ако в него преобладават черни ивици, това е показател за наличието на енергията и на Сатурн.

Помага за развитие на интуицията, паметта и желанието да се усвоят нови знания и умения. Този красив плътно розов камък съдейства за разгръщането на творческите умения, по-специално в областта на живописта. Спомага за  събуждането на любов към изкуството и към всичко изискано и красиво. Дарява сила и увереност.

В древни времена родонитът се е подарявал на хора, които пътуват като защитен амулет. На Изток, заради характерния му цвят, този минерал бил наречен „камък на зората“. Други го приемат като камък на прошката. В Индия се счита за божествен и привличащ любовта. В някои европейски страни вярват, че е в състояние да събуди у човека скрити таланти, да ги развие и да донесе на този, който го ползва, слава и всеобщо признание. Смята се, че Родонит може да събуди живота в отчаян човек, да му даде надежда и отправна точка по пътя на доброто и светлината. Именно заради това съвременните медиуми използват топки, направени от родонит при медитация. Философия на йогите е, че меките вибрации на розовия му цвят, прониквайки в аурата, стимулират сърдечната чакра и слънчевия сплит, зареждат както тънкото (ефирното), така и физическото тяло. Особено полезен е при медитация с мантри.

Този минерал има меко действие и внушава надежда и радост. Спомага да се открие най-светлата страна на нещата, насърчава към добрина и подхранва сърцето с радост и желание тя да бъде раздадена и  на другите. Казано на кратко – Родонит ни учи да обичаме и да се радваме на живота.

В лечебен аспект подпомага дейността на сърдечната и нервната система, щитовидната жлеза, хипофизата и рефлексите на тялото. Укрепва имунната система. Регулира сърдечния ритъм. Той предпазва да не бъдем наранени или трайно увредени от негативните енергии, които ни достигат.

Родонитът стимулира дейността на сърдечно-съдовата система, помага за нормализиране на активността на жлезите с вътрешна секреция, допринася за бързо производство на достатъчно количество енергия, необходима на тялото. Деликатният розов цвят на родонита оказва благотворно влияние при заболявания на нервната система и благоприятен ефект върху органите на слуха, костите, зарастването на стомашни язви, помага при заболявания на черния дроб. Вибрацията на родонита, освен че способства увеличаването на сексуалната активност, също може да помогне при безплодие. В източната медицина го прилагат и за подобряване на зрението.

Родонитът събужда в човека скрити таланти и способности, допринася за развитието на различни умения и сръчност. Той се явява изключително полезен в случаи на самоунищожение и емоционална зависимост. Дава вяра, облекчава състояния на емоционален шок и паника, поддържа енергията на душата. Провокира проявлението на безкористна любов. Трансформира болезнените емоции като гняв или смущение. Ще помогне да се отървете от отричане и желание за отмъщение. Камъкът е в състояние едновременно да укрепи силата на духа и на физическо тяло като едновременно работи успешно на всички нива. Той регулира и интегрира физическа и психическа енергия. Насърчава натрупването на позитивна енергия и последващото ѝ проявление в живота. Под влиянието на този камък се увеличава материалното благополучие и хармония, мирът и взаимното разбирателство, любовта и красотата в живота.

Родонит е камък, носещ голяма доза самочувствие, доверие в собствените възможности и избори, както и във вътрешния глас. Носенето му ще успокои ума, ще позволи да се справяте с хаотичните ситуации и търпеливо да оцените своите възможности. Ще засили решимостта. Чрез намаляването на стреса и успокояването на ума, той облекчава физическите и емоционални травми. Повишава самочувствието, увереността и енергийните нива на ума и тялото. Ще спомогне да бъде усетено лечебното действие на прошката.

Родонитът прогонва чувството за малоценност и предпазва от негативност. Той е известен като „спасителен камък”. Този безценен камък, освен че изчиства психичните центрове, насърчава спокойствието и носи усещане за благополучие.

Диана Берчева

Посетете страницата на Диана Берчева във Фейсбук и разгледайте нейните авторски бижута!

Вижте още:

Оникс за постигане на спокойствие, мъдрост и умереност

Розов кварц – камъкът на любовта

Лабрадорит за духовно пробуждане

Пречистващата сила на планинския кристал

Аквамаринът укрепва духа и разобличава измамата

Магията на ясписа

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s