Царевец потъна в Средновековието

Средновековни оръжия, занаяти и ястия посрещаха туристите на Царевец ден преди Цветница. Два клуба – великотърновският „Традиция” и „Модус Вивенди”, участваха в демонстрациите, които бяха част от Международното изложение „Културен туризъм“ в старата столица.

Как е изглеждал пазарът през Средновековието и каква е била кухнята през тази епоха показаха доброволците от клуб „Традиция“. Реанакторите от Средновековно общество „Модус Вивенди” демонстрираха средновековни занаяти – ковачество, грънчарство, кожарство, монетосечене, дърворезба, кошничарство, производство на хартия и козметика по старинни технологии и др.
На Царевец беше подреден музей на открито със снаряжение, доспехи и цивилни костюми от региона на България, Византия, Руските княжества, Кумания, Западна Европа и Латинската империя. Туристите наблюдаваха средновековни бойни умения, фехтовка с едноръчен меч и щит, стрелба с лък и арбалет. За малчуганите бяха организирани средновековните детски игри. Сред атракциите бяха и изпълненията на група Der Dudelgeist, която изпълнява старинна музика на реплики на средновековни инструменти от Западна Европа и Ориента.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s