За мен, за теб, за нас

Месец февруари – време за среща със себе си, време за среща с другия. Ще се докосваме до ТИ, за да научим повече за АЗ. Ще надникнем с любопитство зад това, което крием и не познаваме в душите си.

Изоставяме упреците и обвиненията и даваме възможност на Любовта да ни води. 

Какво имам предвид: ето и първата ни задача – да наблюдаваме с любов своето най-близко обкръжение като държим връзка със себе си. Няколко дни може и само да записваме това, което ни е подразнило, харесало или впечатлило. След това сядаме пред истината на белия лист и излизаме от „скривалището”.

Ако най-добрата ми приятелка е невероятен инат и това ме дразни, да си задам въпроса не е ли време да се заинатя за нещо в своя живот? Ако колегата ми е арогантен и досаден, дали пък аз не съм прекалено деликатна? Ако партньорът ми ме дразни със своята отдаденост на работата, дали не се страхувам да скоча в дълбокото и да се посветя на мисията си? Ако детето ми се страхува често, да се попитам от какво се страхувам аз? Ако смятам, че някой разпилява сили и енергия нахалос – какво правя с моите време и енергия, на кого и какво ги посвещавам? Ако виждам близък, който според мен е зависим от нещо (дрога, алкохол, секс, работа, интернет) да се попитам – какви са моите зависимости?

Много работа ни чака този месец, така че да започваме! Купете си красива тетрадка и се поканете на „среща”. Сега е подходящият месец и ден.

p.s. Ако нещо не ви е ясно, задавайте въпроси, споделяйте, коментирайте.
Записвайте всичко, което видите в другия, за да научите от какво имате нужда самите вие. Това, което ни липсва само привидно изглежда, че е извън нас. Да го потърсим там където действително се намира, но е добре скрито и опаковано! Да разгледаме с любов и състрадание обкръжението си, за да изпълним и завършим себе си.

Успешна работа!
Това е не по-малко отговорна и важна работа от онази, за която получавате заплата! Успех!

Аксиния Цветанова – Път със сърце

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s