Още 10 мита за бременността

39e784984aaad3efd4f50015a831cc311. Бъдете спокойни и щастливи – това е най-доброто, което можете да направите за вас и за вашето бебе! Най-важно е да водите пълноценен и напълно нормален начин на живот!

2. Яжте за двама – напротив, това ще ви накара да се почувствате още по-дискомфортно, тъй като разполагате с по-малко налично пространство в корема. Яжте повече плодове и зеленчуци и най-добре, ако храненията ви са на по-малки интервали време.

3. Килограмите… Въпросът, който вълнува най-много жените преди, по време и след бременността. Те обикновено варират между + 10 и + 30 🙂 Не очаквайте чудесата да се случат веднага след раждането и да сте отново с плосък корем. Това се случва изключително рядко, но уж имало и такива късметлийки. В повечето случаи се налага да поносите дънките и клинове за бременни още известно време след раждането, но това не бива да ви отчайва. След време всичко ще си дойде на мястото в зависимост от вашата воля и желание.

4. Приемайте лекарства и витамини само по лекарско предписание, а не по приятелски съвети и форумски мнения.

5. Трябва да ви боли коремът, трябва да ви става лошо, вече трябва да ви е по-голям коремът, защо още не го усещаш да рита… Запомнете, че всичко е строго индивидуално.

6. Някои хора обичат да пресилват нещата и да представят бременността като особено тежко и трудно състояние. Оставете ги да си охкат и пъшкат и се заобикаляйте с положително настроени приятели и познати. Вярно е, че не можете да се движите със скоростта на светлината и, за да си завържете обувките, ви трябват малко повече чупки и нестандартни пози, но всичко е постижимо с повече желание и въображение.

7. Информирайте се многостранно и обективно за наблюдаващия и за израждащия ви лекар. Преглеждат ли всеки път на видеозон (тъй като по здравна каса се полагат само 2 прегледа през целия период на бременността), консултациите с предварително уговорен час ли са или с чакане по половин ден, обичат ли да обясняват или са тип д-р Хаус и т.н.

8. Не се предозирайте с форумa Бг-Мама, защото колкото и полезни, толкова и объркващи могат да бъдат мненията и съветите там за вас.

9. Не прекарвайте цялата бременност в четене единствено на информации за пренаталния период от развитието на вашето бебе. То е във вас и си расте със или без знанието ви какво се случва по дни и по седмици с него. Обърнете повече внимание на литературата, посветена на отглеждането на новороденото. То наистина ще се нуждае от точно тези ваши знания. А кърменето е най-важният и съществен елемент, за който е направо задължително да се информирате. В болниците не винаги получавате нужното внимание, обяснения и грижи.

10. Не бързайте за раждането и за бебето – изживейте пълноценно своята бременност. Всеки миг от нея е прекрасен и неповторим. Вие сте особено красива и възможно най-женствена през този период (колкото и да не ви се вярва), така че обичайте се!

Моника Христова

Вижте още:

10 мита за бременността

52 мига с моето дете

С крила на ангел

Всичко, което трябва да знам, съм го научил от детската градина

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s