Реши се…

Реши се…

Да бъдеш като обувка – висока, скъпа, екстравагантна и неудобна.

Разбери кой е ключа към баланса като го изгубиш! Не натискай спирачката, натисни газта! Да настъпиш газта, докато дойде време да се вземе решение, е единственият начин да си сигурна, че в определен момент наистина ще имаш варианти, между които да избереш.

Не мисли, че нямаш власт, защото това е най-сигурният начин да се откажеш доброволно от нея!

Бъди любезна, но настойчива! Притежавай „нежност с характер”! Бъди „безмилостно любезна” докато отстояваш своите позиции, договаряш нова работа, заплата или преследваш мечтата си!

Не се тревожи, че децата никога не те слушат, радвай се, че винаги те гледат! Живей както би искала да живеят ТЕ след години!

Оставай в тишина и слушай ударите на сърцето си, което по навик е мълчаливо или много тихо. Изучавай и използвай моментите „без”, за да оцениш тези „със”. Затваряй се сама с книга или филм вкъщи, за да поискаш да се срещаш и празнуваш с приятели навън. Оставай без работа, за да откриеш призванието си, изпращай децата при баба и дядо, за да изпиташ нужда от това да си истински с тях, имай само свои занимания, за да почувстваш нуждата от любимия човек. Не се страхувай да пуснеш, за да поискаш истински да прегърнеш.

Когато те нападат или не те харесват – страдай! Плачи, гневи се, бъди автентична! Бъди като децата, те са в състояние в един момент да страдат истински, а в следващия да се радват и смеят.

Здравето е в спонтанността. Не се вкопчвай в хора, ситуации и емоции!

Осъзнай собствената си власт и свикни с нея! Щом искаш да променяш, да влияеш и да се развиваш, не можеш да се харесаш на всички. Ако това се случва, значи не напредваш достатъчно бързо.

Грижи се за тялото и здравето си! Сега, не после или утре! Вземи бутилка вино, влез в банята, заключи се и не излизай от там докато не приемеш напълно начина, по който изглеждаш днес!

След това вече можеш да потърсиш комплекс с упражнения в интернет, да отидеш на фитнес или да потанцуваш.

Купи си онази рокля или дреха, която те привлича неудържимо и ти стои добре, въпреки че не знаеш кога и къде ще я облечеш. Остави я да отлежи и да усетиш момента, в който тя ще стане посланик на това как се чувстваш и ще ти помогне да покажеш най-доброто от себе си.

Откажи се от чувството за вина, което те преследва във всички области от живота. Тайната е, че няма тайна – просто прави каквото и колкото можеш с това, с което разполагаш!

Знам, че не мога да направя или имам всичко, но мога да се стремя към постижими цели, устойчивост и реализация.

Спри да разпиляваш минутите, часовете, живота си за неподходящите хора и ситуации! Бъди отговорна към подаръка Живот!

Дръж непрекъсната връзка със себе си и когато тялото ти се бунтува, макар че главата ти казва „остани” – бягай! Бягай далеч от чуждите битки, слепите, глухи и неподходящи хора! Бягай, без да даваш обяснение.

Посоката ти да бъде към удоволствието на душата и тялото, към удовлетворението и синхрона, към щастието, към мечтите ти. Не живей като реакция на неприятностите и болките, а творейки пламенно собствения си живот!

Правилният въпрос днес е не кой ще ми позволи, а кой ще ме спре.

Усещам прилив на адреналин, чувствам се като на старт. След тапата на шампанското всичко е различно. Сякаш гърмежът на фойерверките отбелязва онзи миг на промяната, отприщва онази енергия, от която винаги съм се крила и връщане назад няма да има…

Реши се…

Реши се да сложиш своето начало!

ПП

Исках да напиша по различен начин текст за началото и се предизвиках да използвам последния ден от годината като запечатвам всяко послание, което идва до мен и ме кара да го забележа. Текстът е сбор от късметчето ми с кафето, случайни надписи, дочути разговори, снимки в списание и книгата „Реши се” на Шерил Сандбърг. Тоест малък пъзел от деня 31.12.2014 с послание за началото на моята 2015.

Аксиния Цветанова

Началото… То е различно за всеки от нас. Понякога нямаме търпение за него, понякога началото е плашещо, друг път е като лятна буря и свети от възторг и очакване. Но винаги е много емоционално, интересно, вълнуващо и нетърпеливо заради неизвестността и надеждата, че всичко хубаво ни предстои.

Ние трите започнахме вече. Решихме се. И една невидима сила активира в нас онзи бесен ентусиазъм, с който да изживеем още една забележителна година. Забъркахме всяка своята си магия с най-точните съставки. Защото се решихме.

А вие готови ли сте за вашето начало?

Вижте още:

Съставките на моята магия

Началото на края

Истинска близост

Едно летище след празниците

Да превърнеш сламата в злато

Женски възрасти

За никъде не бързам

Важно е не желанието, а начинът, по който го следваме

57  женски същности

Русалка или кит?!

Тийнейджър вкъщи

Днес имам рожден ден

Advertisements

One thought on “Реши се…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s