Миг на щастие

5d0d1edf8dfc493165b69cf8bd55ee01Събудих се щастлива! Не ми се бе случвало от доста време. Чувствах се лека и свободна, силна и жадна! Исках да полетя като птица. Можех да изкача и най-стръмните върхове. Бях забравила за проблемите си, а и те днес нямаха място в живота ми. Бях изпълнена с любов, страст и… магията на ЩАСТИЕТО. Бях като слънчоглед,вперил очи в слънцето и жадно пиещ от неговата светлина и топлина. Неописуемо усещане за сила, лекота и нежност.

Пуснах си музика – лека и нежна, български песни, изпълнени с ЛЮБОВ. Затворих очи и затанцувах. Понесох се на крилете на ритъма. Свободна, страстна – танцувах за себе си, окрилена и щастлива! Изгарях от красота, от доброта.

Щастието ми се разлистваше. Около мен се носеше ароматът на страстни рози, нежни момини сълзи, лавандула. Издигах се високо в небето и се спусках плавно към земята, галена от призрачен въздух, носена на крилете на птици, замаяна от свежестта на росната трева.

Бях свободна и окрилена, изпълнена от щастие. Душата ми пееше, сърцето ми биеше лудо. Около мен се носеха красиви пеперуди, които танцуваха в ритъма на щастието ми. Всичко ми изглеждаше цветно, огнено и неповторимо. Исках този миг да не си отива, защото бях истинска! А в трудното ежедневие бях забравила за себе си – каква съм и за какво мечтая!

Колко малко му трябва на човек,за да е щастлив – песен, книга или… просто да се събуди, докоснат от нежната ръката на ЩАСТИЕТО!

Люси Райкова

Вижте още:

Просто така… след теб

Обичай този, който…

Съвременна приказка

Да уловиш усмивка

Какво означава да си истински смел

Кога за последно…?

Там, над дъгата

Мъничка молба

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s