Не се страхувайте да се гмурнете

theoryofcolour_com_08

~ 3 февруари ~

Какво правим най-често във връзките си. Казваме това, което смятаме, че другият иска да чуе, съгласяваме се, държим се, както предполагаме, че на другият ще му хареса. Угодничим и внимаваме къде стъпваме, накъде гледаме, само и само да запазим връзката си. Какво всъщност постигаме, позволяваме само повърхностно общуване, докосване на маските. А същността ни остава сама.

Да, има риск, ако бъдем искрени, но ако тази връзка е достатъчно силна да издържи на честността, значи си струва. Ако ли не, какво пазим тогава?

Не е ли по-добре да сме разделени, но истински, отколкото фалшиви, но заедно? Времето, което преживяваме, използвайки фалшивата си личност, е пропиляно.

„Животът се случва единствено тогава, когато поемате рискове, когато се изправяте пред опасности. А любовта е най-голямата опасност, която съществува. Тя винаги те изисква всецяло. Така че, не се страхувайте, хвърлете се в това. Ако връзката преживее истината, ще бъде прекрасно. Ако загине, това също е добре, защото една фалшива връзка ще приключи и ще имате възможността да преминете в друга по-истинска, по-здрава, по-вкоренена в същината.” Ошо

Не е ли в това смисълът на любовта, в присъствието поне на един човек, да можете да сте без маска. Да оставите фалшивия свят отвън, да затворите вратата и да не се страхувате да се разголите. Да се гмурнете заедно в дълбокото море на интимността и там някъде в танца на дълбините, да откриете, че същността на другия отразява самите вас.

Аксиния Цветанова – Път със сърце

Снимки: http://www.theoryofcolour.com/

p.s. Не забравяйте сега да разгледате едно списание и да си изрежете картинка, която много ви е харесала, след като сте прочели този текст. А на 15 февруари ще ви разкажа какво да направите с всички събрани през последните 14 дни изображения :)

Вижте още:

Защо е трудно да си перфектният партньор

Перфектният партньор

Advertisements

8 thoughts on “Не се страхувайте да се гмурнете

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s