Розов кварц – камъкът на любовта

kvarcТова е един от най-предпочитаните кристали от жените. Може би именно, защото е свързан с планетата Венера. Помага в кризисни ситуации, подмладява, носи любов и щастие. Това е камъкът на сърцето, любовта и красотата. Укрепва приятелството и лекува емоционални сривове. Помага в намирането на подходящ интимен партньор и бди над семейното щастие.
Късче розов кварц, махало със заострен връх или бонзай, поставени върху монитора на компютъра, елиминират до голяма степен облъчването от вредните лъчи.
Розовият кварц е популярен като камъкът на любовта. Неговата любовна енергия се засилва особено когато е с формата на сърце. Известен е с нежността и вдъхновението, което носи в себе си.
Розовият кварц спомага за разбирането на любовта. Той носи на притежателя си живителна любовна енергия и премахва енергията от стари емоционални рани, като ни учи да се обичаме и разбираме повече. При любовните въпроси и интимните връзки, носенето на розов кварц във формата на сърце, повишава доверието, улеснява общуването и създава чувство за отдаденост на партньора.
Розовият кварц е най-подходящ за хора, търсещи нова любов, както и за онези, които се считат подминати от любовта именно защото привлича любов и прави притежателя си атрактивен и харизматичен за околните. За хора, които силно желаят да намерят любовта, е препоръчително да носят две сърца в себе си винаги. Сърцата трябва да са две, тъй като така символизират любовна двойка…
Ако го поставите до леглото си докато спите, той ще ви помогне да се освободите от емоционални травми и от негативните емоции. Блокажите в чакрите, причинени от силни емоции или стрес, имат свойството да създават напрежение и да предизвикват главоболие наред с други неприятни усещания. Розовият кварц нежно ще ги отстрани.
Счита се, че съчетанието на розов кварц с аметист може да способства за повишаването на плодовитостта.
Розовият кварц е свързан най-вече със сърцето или с четвърта чакра. Той е успокояващ и лечебен кристал – ще ви облекчи, когато сте болни, напрегнати и изтощени. Великолепен камък при главоболие и мигрени. Носи спокойствие и спомага за възстановяване след тежки болести. Редуцира усещания като страх, гняв, вина и изоставеност. Заедно с аметиста засилва способността за забременяване, пази малките деца от инциденти. Препоръчва се при хормонални проблеми, нервност, депресии, пречиства, подмладява.
Камъкът невероятно добре се съчетава със сребро и бяло злато и носи на притежателя си любов и спокойствие.
Ето моите предложения за бижута от розов кварц:


И понеже днес навлизаме в знака на Везни, искам да спомена, че розовият кварц е един от най-подходящите камъни за представителите на тази зодия. Освен него, другите подходящи камъни за вас Везни, са: перлите, небесен сапфир, аквамарин, диамант, опал, рубин, розов епидот, кунзит, магнезит, бели перли и обсидиан в цветовете на дъгата, нефрит.
Вашият амулет трябва да е символ на хармония! Един сребърен медальон с формата на везни би бил изключително подходящ за Вас. Ако решите да носите някаква фигурка или медальон от розов кварц, това ще помогне да преодолеете болезнена раздяла.
Посланието ми към Везни – търсете хармонията! Не се въвличайте в спорове! Отървете се от типичното за Вас умение, с нисък, прибран тон да вкарвате чувство на вина у другия. Приемете факта, че, в спор, и Вие можете да грешите! Бъдете по-съпричастни към любимите си хора. Погледнете навътре в себе си, там може да откриете онова червейче на съмнението, което често ви подсказва вашите грешки. Кажете добрите качества на вашия любим и насъбралите се облаци ще се разсеят.
Съдбата ще ви предпазва от всички лоши неща, които могат да се случат на вашата връзка. Стойте настрани от романтични афери, особено в периода април – май 2013. Използвайте ума си, той ще ви подскаже, че не трябва да обричате на риск настоящата си връзка или брак само в името на едно авантюристично изживяване.
Живейте в хармония и нека сърцата ви намерят това, което желаят!

Диана Берчева

Посетете страницата на Диана Берчева във Фейсбук и разгледайте нейните авторски бижута!

Вижте още:

Пречистващата сила на планинския кристал

Карнеолът – камък на изцелението

Аквамаринът укрепва духа и разобличава измамата

Магията на ясписа

Advertisements

2 thoughts on “Розов кварц – камъкът на любовта

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s