Пречистващата сила на планинския кристал

Поради вътрешната си съвършена симетрия кристалите са олицетворение на хармония и равновесие, към която ние се стремим през целия си живот. Съчетанието между съвършената им форма и енергия, която носят в себе си, ги прави отлично средство за самолечение. Монокристалите от планински кварц са едни от най-силните генератори на енергия. С планински кристал можем да зареждаме и да чистим своите енергийни полета.
Този чист и прозрачен кристал има мощно взаимодействие с човешкото биополе. Чрез него по време на медитация будистите постигат просветление. Планинският кристал символизира богатството на Земята и носи щастие и късмет. Дава защита, разкрепостява духа, осигурява емоционално и физическо равновесие.
Планинският кристал може да се съчетава успешно с всички минерали. Поставян профилактично всеки ден за около десет минути върху сърдечния енергиен център, създава душевно равновесие. Държан в ръка, успокоява при стресови ситуации. Магнитните трептения на този минерал привеждат в хармония жизнената енергия на хората около него. Това е един от най-силните минерали за опазване от биоинтервенции. Положен върху челния енергиен център, елиминира натрапчивите мисли. Планинският кристал действа стимулиращо върху целия организъм.
Този прозрачно чист кристал доставя постоянство, скромност и вярност на човека, който го притежава. Помага при сърдечни, стомашни и очни заболявания, предпазва от безсъние и действа успокояващо при дихателни проблеми. Също така предпазва от световъртеж и нормализира кръвното налягане, а ако се постави в стаята, елиминира електромагнитните полета и спомага за концентрация на вниманието. Изостря мисълта и укрепва паметта. Символизира богатството на Земята и носи щастие и късмет. Дава защита, разкрепостява духа, осигурява емоционално и физическо равновесие.
Действа балансиращо на всички чакри. Зарежда със сила и жизнерадост всички зодии. При нервни възпаления и мигрена се масажират дланите и челото с него. Планинският кристал действа благоприятно върху целия организъм.
Може да се съчетава с всички минерали. Ако едно бижу е комбинация от планински кристал и други скъпоценни или полускъпоценни камъни, то самото присъствие на планински кристал засилва влиянието на останалите. Колкото по-голям е кристалът, толкова повече енергия излъчва. Много популярен вид планински кристал е Косите на Венера, който е също безцветен, съдържащ златисти или черни иглести включения от рутил. Той е познат още под наименованието „любовни стрели”, „стрелите на Купидон” . За него се знае, че привлича вселенската любов към притежателя си. Улеснява преходните моменти в живота на притежателя си. Вдъхва сила на хората и усилва енергията. Осигурява емоционално и физическо равновесие, облекчава гнева и разкрепостява духа. Подходящ за терапии, тъй като пречиства негативната енергия и поддържа енергийното ниво чрез емоционално отпускане и противопоставяне на тъмните страни на душата. Създава щит срещу психически атаки.
Предпазвайки човека от негативни енергии, кристалите често поемат върху себе си прекомерно натоварване. Понякога те помътняват или се спукват, сякаш са ударени с чук. Ако нещо подобно се случи с вашия кристал, това е сигнал, че е поел доста негативна енергия. Благодарете му с уважение, че ви е спасил от неприятности и го върнете обратно в природата в течаща вода.
Добре е да почиствате кристалите, които използвате, поне веднъж месечно, като ги поставите за няколко часа върху морска сол и след това ги „изкъпете” обилно под течаща вода. Зареждайте кристалите поне веднъж седмично на пряка слънчева светлина, така те ще ви служат вярно дълги, дълги години. В природата всичко е живо и има свой разум. Затова общувайте с вашите кристали като разум с разум.
Ето моите предложения за бижута от планински кристал и от Косите на Венера, който също е вид планински кристал.

Планинският кристал е най-подходящият камък за представителите на зодия Лъв. Другите подходящи камъни са: тигрово око, златен топаз, рубин, смарагд, гранат, рутилов кварц, цитрин, аметист, лунен камък, ахат, оливин, слънчев камък, янтар, платина и злато.
Вие, Лъвове, имате нужна от силен предмет, най-добре антикварен – старинна монета, орден, пръстен, скъпоценен камък. Изображенията на лъв и орел, талисмани в червено и пурпурно, са подходящи за Вас. Вие сте любовчии, спор няма. Но и влиянието на Марс и Плутон, ще донесе истинска хармония във връзката ви.
Навлизайки в съзвездие Лъв, моето послание към всички представители на зодиакалният знак е следното: Показвайте чувствата си пред вашия партньор, показвайте му и казвайте, че той е важен за вас, за да не се получат разочарования. Не проявявайте надменно отношение, защото то ще доведе до неразбирателство! Разберете, че връзките се крепят на взаимност и толерантност. Никой не е в дадена връзка, за да показва само колко е значим партньорът му. Той очаква подкрепа и помощ от Вас. Дайте я. Помъркайте като едно голямо коте и нещата ще се наредят.
Не се съпротивлявайте пред предложенията за пътувания. Поддайте се на емоцията на вашите близки и през октомври можете да планирате пътуване, което ще ви донесе доста приятни емоции.

Диана Берчева

Вижте още:

Една дама никога не може да има достатъчно перли

Флуорит – камък на проницателността

Карнеолът – камък на изцелението

Аквамаринът укрепва духа и разобличава измамата

Магията на ясписа

Аметистът – път към спокойствие и балансирана енергия 

Какво не знаем за тюркоаза?!

Ахатът, който връща думите на враговете ви обратно към тях

Advertisements

4 thoughts on “Пречистващата сила на планинския кристал

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s