Денят на любOFFта

feb-lПомня добре първия ни Свети Валентин… Тъкмо се бяхме преместили да живеем заедно и той си дойде с красива червена роза – първото цвете, което получих от него. Бях го чакала цели 8 месеца. Не бях и помисляла, че това е възможно да се случи и затова то стана още по-специално за мен.

Естествено, че тайничко си мечтаех за някакво сладникаво подаръче, но кой ли не го прави, когато колежките около него цял ден са обсъждали надълго и нашироко особено екзистенциални въпроси, свързани с цвета на валентинките и всичко останало, за което се сетите, с формата на сърце. Вече бях приела факта, че за мъжа до мен романтичните жестове са просто термини от сферата на научната фантастика. Важното беше, че аз го обичам и че зная правилото за компромисите в любовта 😉

Но после получих роза и за 8-ми март. И за рождения си ден. Явно се бяхме преборили с демоните, които преди това неистово крещяха в ушите му: „Бъди мъж, не ставай смешен като се поддаваш на някакви си романтични манипулации!”.

На следващата година към розата се добавиха и няколко бонбона, естествено с формата на сърце. Какво да ме прави… Нали съм жена, израснала с приказки за принцове, които пристигат на бял кон и после заедно със своите принцеси, живеят щастливо до края на живота си. Пропускам частта със сватбата, която продължава 3 дни и 3 нощи, тъй като в нашия случай и за 3 часа не може да става дума. Не мога да му причиня и това 🙂

Дори вече си мисля, че 5 години по-късно е време и аз да започна с жестовете към него. И първият да бъде прекратяване на изпълнението на очакванията ми за цветя и шоколад на 14 февруари. Защо трябва това да се превръща в досаден, наложен ни от външна сила, ритуал. Израз не на чувства, а по-скоро на задължения, които слагат OFF на любOFFта в този ден.

Може би е редно празника да остане само на влюбените, а не като цяло на Любовта. За всяка двойка тя си има свое собствено, много по-специално и наистина съществено място в календара.

Моника Христова

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s